• Josefin

Utmaningsdriven digital workshop 7/4

Senior med fortsatt fysiskt och socialt aktiv i vardagen – under karantän och vidare!Folkhälsomyndigheten rekommenderar 70+ att i stor utsträckning stanna hemma vilket medför stor risk för ensamhet, inaktivitet, sämre fysisk hälsa och nedstämdhet.


I det vanliga livet, utan Corona, finns en väldigt aktiv seniorkultur som resulterar i att våra seniorer håller sig friska länge. Gymmen erbjuder rabatterade priser och anpassade klasser, föreläsningar erbjuds via senioruniversitetet, det finns möjlighet att spela boule och besöka seniorcafé.


Att isolera sig innanför husets fyra väggar riskerar att öka stillasittandet och att sociala kontakter försvinner vilket leder till en negativ spiral. När coronakrisen är över kommer seniorerna återigen att kunna ta del av det som tidigare erbjudits men då gäller det att kroppen inte varit helt stilla under en längre tid eller att steget till sociala kontakter blivit för stort. Vilka produkter/tjänster kan anpassas för att passa den situation vi är idag men också i framtiden kunna öka den fysiska och sociala interaktionen för de äldre? Kan vi tillsammans finna nya kreativa lösningar som skapar såväl fysisk som social stimulans? För er företagare ta nu chansen att utforska möjligheten att anpassa ert erbjudande och därmed finna nya kunder och marknader!


Då detta är en digital workshop har vi ett begränsat antal platser och vi ber er därför att endast anmäla en person från respektive företag/organisation.


Har du själv eller ditt företag en utmaning som du vill ha feedback och idéer till hör av dig så antar vi din utmaning.


Anmälan via eventbrite.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla