• Josefin

Seminarieserie Tänk Nytt - Luleå 26/9Med start i slutet av september sätter vi fokus på innovation och olika metoder för innovationsdriven affärsutveckling. Vi erbjuder en seminarieserie på fyra tillfällen, som kommer att rymma tips och råd på varför du ska arbeta med innovation, vad du kan fokusera på och metoder och verktyg för hur du kan gå tillväga.


Målet med seminarieserien är att ge dig som företagare en verktygslåda för att höja innovationsförmågan och jobba strategiskt med affärsutveckling och innovation. Vi kommer dels att titta på öppen innovation, men även mer tradionella sätt att bedriva utvecklingsarbete. Seminarierna varvar teori med praktik för att du ska få med dig så mycket som möjligt.Program


26 september 08.30 - 13.00, Luleå Introduktion, vad och varför.

BMC och värdeerbjudande för ditt företag. Varför är innovationsarbete viktigare än någonsin förut? Vi reder ut begrepp och pratar öppen innovation, en av de starkaste trenderna för att möta framtidens utmaningar. Johan Bergström från LTU Business guidar oss genom Business Model Canvas och värdeerbjudandet för ditt företag. Du får jobba praktiskt och utmana din affärsmodell med nya lager och infallsvinklar. Vi avslutar med gemensam lunch kl 12-13.


8 oktober 11.00 - 16:00, Luleå

Trender och omvärld med Kairos Future.

Vilka förändringar i omvärlden avgör hur vi kommer innovera i framtiden? Katarina Stetler, framtidsstrateg på Kairos Future och doktor i innovationsledning, ger oss en föreläsning i hur kan man framtidssäkra sina innovationsprojekt. I workshopsdelen får deltagarna prova på att jobba med trender och omvärldsförståelse som språngbräda för sitt eget innovationsarbete. 

Denna träff inleds med en öppen lunchföreläsning kl 11:30-12:30 (lunch serveras från kl 11:00) och avslutas med en workshopdel kl 13:00-15:00 exklusivt för seminarieseriens deltagare.


22 oktober 08:30 - 13.00, Luleå Innovationssprint, teori och praktisk övning.

Företag, organisationer och ledare brottas med svåra beslut dagligen: Var ska vi lägga fokus? Vilken är den rätta vägen framåt? Hur ska vi börja? Det är lätt att bli matt och uppgiven inför alla frågor som tornar upp sig.

Innovationssprinten är den efterlängtade genvägen framåt. Processen är utvecklad av Google. En Innovationssprint låter oss ställa de svåraste frågorna, hitta lösningarna, välja väg, ta fram en prototyp och genomföra användartester. På bara fem dagar. Sprinten fungerar på alla typer av utmaningar, i både små start-ups och stora företag. Vi avslutar med gemensam lunch kl 12-13.


5 november 08:30 - 13.00, Luleå Business Lab & nästa steg

Vi avslutar seminarieserien med att prova på metoden "Business Lab", en metod för öppen innovation där du får hjälp av personer från andra företag och andra bransher för att utveckla din affär. Deltagande företag turas om att stå i fokus och få direkt feedback på varandras nuläge, utmaningar och framtida möjligheter. Vi avslutar med gemensam lunch kl 12-13.


För mer information samt anmälan: https://invajo.com/l/nK8PDTHtl9Varmt välkommen!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla