• Josefin

Lunchseminarium - Umeå, Skellefteå, Piteå

Välkommen till en lunchföreläsning med efterföljande diskussion om öppen och gränsöverskridande innovation för små- och medelstora företag.


Det är nästan inga företag som har all den kompetens som behövs för att utveckla företaget internt. Trender, tekniker och förutsättningar ändras snabbt och för att anpassa oss behövs ibland ny och annan kunskap. Att utveckla tillsammans med andra, sk öppen innovation, är en av de starkaste trenderna för att möta framtidens utmaningar. Öppen innovation innebär att öppna upp företagets utvecklingsprocess och tillsammans med extern kompetens ta sig an befintliga utmaningar. Genom att ta in kunskap och erfarenhter från andra företag eller branscher skapas ett vidare perspektiv som genererar nya idéer och lösningar. Det förkortar även utvecklingstiden och minskar riskerna. De allra största fördelarna sker i skärningspunkten mellan olika branscher, kompetenser och sektorer, så kallad gränsöverskridande innovation.


Nu får du chans att lära dig mer om detta från en av RISE experter på området Adam Wikström och Erik Ronne. Adam arbetar för RISE Små- och Medelstora Företag för att göra RISE till en lättillgänglig forsknings- och innovationspartner i Västerbottens län. Han brinner för regional utveckling och har lång erfarenhet av såväl företagande som teknikutveckling. Erik leder RISE Innovationskontor som utvecklar nya erbjudanden, verktyg och tjänster inom innovation. Innovationskontoret hjälper klienter och samarbetspartners inom både industri och offentlig sektor att driva innovation snabbare och mer effektivt.


Under den första timmen så presenterar RISE (Research Institutes of Sweden) i samarbete med projektet Intersective Innovation hur man som SMF kan jobba med metoder och processer inom öppen innovation. Vi kommer presentera pågående projekt och visa på konkreta exempel hur metoder används. Därefter så öppnar vi upp för en diskussion kring dessa frågor. Mer detaljerad agenda finner ni nedan.


Agenda

Presentation av Intersective Innovation och RISE

Metoder och projekt inom öppen innovation

Öppen innovation på RISE

Innovationspartnerskap för SMF

Grow Sweden Platform


Diskussion: Vilka problem/utmaningar ser deltagande SMF för sitt innovationsarbete och hur kan RISE kompetens stödja företagen på bästa sätt?


Föreläsningen är gratis och vi bjuder på lunch. För mer information samt kontaktperson se länk till anmälan för respektive ort.


Umeå

När: 19 mars

Var: The Pink, Storgatan 65 Umeå

Tid: 11.30 - 14.00

Anmälan:


Skellefteå

När: 1 april

Var: The Great Northern Pansalen, Storgatan 53 Skellefteå

Tid: 11.30 - 14.00

Anmälan: https://www.eventbrite.com/o/intersective-innovation-16492653049


Piteå

När: 2 april

Var: Piteå Science Park, Kunskapsallén 14 Piteå

Tid: 11.30 - 14.00

Anmälan:

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla