• Josefin

Co-Creation Workshop - Kiruna 18/9

Välkommen till co-creation workshop case "Upplevelseboxen"


Föreställ dig att norrskenet dansar framför dina ögon samtidigt som temperaturen sjunker och luften blir krispig. Övergången till sommar möts av doften av gran och barr samtidigt som myggen surrar kring ditt huvud. Dova skakningar i marken gör dig påmind om det dagliga arbetet i gruvorna intill. Var du befinner dig kan variera, men du upplever Kiruna.


Kiruna kommun har tagit fram ett antal platsinnovativa idéer, där man nu vill vidareutveckla en idé om en flyttbar upplevelsebox. Boxen ska spegla Kiruna till utseende och till innehåll. Den ska vara flyttbar och justerbar för att kunna anpassas till olika behov och miljöer. Hur kan man t ex kliva in och uppleva Kiruna som resenär på Arlanda?


Kiruna Lappland och eventuella partners står som ägare av den prototyp som nu ska tas fram men vi behöver din hjälp och kompetens för att fylla den med det som gör Kiruna unikt. Hur digitaliserar vi upplevelser, vilken byggteknik är bäst lämpad, materialval och andra kreativa tankar och idéer som kan bidra till att göra Kiruna flyttbart ut i världen. 


Den 18 september hälsar projektet c/o Kiruna och Intersective Innovation välkommen till en co-creation workshop med syfte att skapa riktlinjer och konkretisera innehåll, funktioner och utseende för Upplevelseboxen som vi bedömer är en skalbar idé som kan generera affärer för de företag som är med i utvecklingsarbetet. Målsättningen är att workshopen ska leda fram till en upphandling och framställning av en prototyp.Program 18 september


08.00-08:15 c/o Kiruna hälsar välkommen och berättar om projektet.

08:15-09:30 Inspirationsföreläsning av arkitektkontoret Warm in the winter med möjlighet att testa teknik och se goda exempel.


Warm in the winter är experter på urban design och gestaltning. De jobbar med både fysiska arbetsmodeller och digitala verktyg och har även kompetens för att göra filmer, kvalitativa renderingar och visningar i VR- och AR-miljöer.


09.30-12.00 Workshop, omvärldsbevakning, funktioner och innehåll

12.00-13.00 Lunch

13.00-15.00 Workshop, konkretisera mot färdiga koncept


Att uppleva Kiruna är något vi vill att fler ska få chansen att göra, vill du också det?


Anmälan via länk: https://invajo.com/l/MVJq1CRGwX


Varmt välkommen!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla