• Josefin

Föreläsning med Sofie Lindblom 12/2 - LuleåVälkommen till föreläsning med Sofie Lindblom, Global Chefsevangelist på Innovation360 och en av Sveriges mäktigaste kvinnor.


I den snabba takt som världen förändras idag är innovation något som alla behöver jobba aktivt med. Men hur gör man och var sjutton börjar man? I det här föredraget kommer Sofie Lindblom gå igenom hur man kan skapa förutsättningarna för innovation i sin roll och i sin organisation. Deltagarna får en konkret verktygslåda för att bygga upp sin innovationsförmåga kopplat till företagskultur, processer, strategier och ledarskap. Målet är att innovation ska vara något som känns kul och spännande, inte ångestladdat och förvirrande.


Om föreläsaren:

Sofie Lindblom har en bakgrund som civilingenjör från Linköpings universitet och har jobbat med innovation i många olika sammanhang. Som innovationschef på Spotify, entreprenör samt styrelseledamot i Business Sweden och Bonnierbolaget Tidningskungen. Idag jobbar Sofie på Innovation360 som Global Chefsevangelist samt är VD för dotterbolaget ideation360 som hjälper organisationer lyckas med innovation. Målet är att bygga ett globalt nätverk av experter för att kunna hjälpa fler organisationer innovera vilket i sin tur kan bidra till att möta FNs globala utvecklingsmål för 2030.


2014 fick Sofie priset "Årets IT-tjej" av Microsoft för sitt arbetet att bryta ner stereotyper och inspirera fler tjejer att våga testa en teknisk utbildning. 2015 höll hon två TEDx föredrag: "IT girls are the new it girls" om mångfald i teknikbranschen samt "All that glitters is not gold" om att våga gå sin egen väg. 2016 blev hon utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, en av 101 supertalanger samt årets digitala influencer. 2017 listade TCO Sofie på fjärde plats i listan över Framtidens Mäktigaste då hon är en viktig drivkraft i många frågor. På samma tema har Inspiring Fifty utsett Sofie till en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa.


Om eventet:

Föreläsningen är en inspirationsaktivitet i projektet Intersective Innovation och en del i seminarieserien "Tänk Nytt - och identifiera nya affärsmöjligheter" som handlar om att ge företag metoder för innovationsdriven affärsutveckling. Att utveckla tillsammans med andra, sk öppen innovation, är en av de starkaste trenderna för att möta framtidens utmaningar.Föreläsningen är kostnadsfri och pågår mellan kl 11:00-12:00. Den är även en programpunkt under NMW. Läs mer om NMW här: https://nmw.nu


För anmälan till föreläsningen: https://invajo.com/l/bY8z7tiRL2
Varmt välkommen!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla