• Josefin

Digital föreläsning 22/4

Öppen innovation för små och medelstora företag

22/4 kl. 13.00-14.30


Välkommen till en föreläsning med efterföljande diskussion om öppen och gränsöverskridande innovation för små- och medelstora företag (SMF).


Det är nästan inga företag som har all den kompetens som behövs för att utveckla företaget internt. Trender, tekniker och förutsättningar ändras snabbt och för att anpassa oss behövs ibland ny och annan kunskap.  Att utveckla tillsammans med andra, sk öppen innovation, är en av de starkaste trenderna för att möta framtidens utmaningar. Öppen innovation innebär att öppna upp företagets utvecklingsprocess och tillsammans med extern kompetens ta sig an befintliga utmaningar. Genom att ta in kunskap och erfarenhter från andra företag eller branscher skapas ett vidare perspektiv som genererar nya idéer och lösningar. Det förkortar även utvecklingstiden och minskar riskerna. De allra största fördelarna sker i skärningspunkten mellan olika branscher, kompetenser och sektorer, så kallad gränsöverskridande innovation.


Nu får du chans att lära dig mer om detta från RISE (Research Institutes of Sweden) experter på området Adam Wikström och Erik Ronne. Adam arbetar för RISE Små- och Medelstora Företag för att göra RISE till en lättillgänglig forsknings- och innovationspartner i Västerbottens län. Han brinner för regional utveckling och har lång erfarenhet av såväl företagande som teknikutveckling. Erik leder RISE Innovationskontor som utvecklar nya erbjudanden, verktyg och tjänster inom innovation. Innovationskontoret hjälper klienter och samarbetspartners inom både industri och offentlig sektor att driva innovation snabbare och mer effektivt.Under den första timmen så presenterar RISE i samarbete med projektet Intersective Innovation hur man som SMF kan jobba med metoder och processer inom öppen innovation. Vi kommer presentera pågående projekt och visa på konkreta exempel hur metoder används. Därefter så öppnar vi upp för en diskussion kring dessa frågor. Mer detaljerad agenda finner ni nedan. Agenda: - Presentation av Intersective Innovation och RISE - Metoder och projekt inom öppen innovation - Öppen innovation på RISE - Innovationspartnerskap för SMF - Grow Sweden Platform

Diskussion: Vilka problem/utmaningar ser deltagande SMF för sitt innovationsarbete och hur kan RISE kompetens stödja företagen på bästa sätt?

Föreläsningen är gratis, men anmälan krävs. Länk till Zoom videomöte skickas ut 21 april.

Anmälan via länk: https://invajo.com/l/50vaApObs7

Varmt välkommen!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla