• Josefin

Creative Game Challenge

Uppdaterad: 6 mar 2018


Tävling med 50 000 kronor i prispott.

Vi söker DIG som vill vara med och utveckla ett spel eller en annan kreativ produkt lämpad för:


- Exploratoriet som erbjuder miljöer där barn och unga får experimentera med tekniska och naturvetenskapliga fenomen


- Metso i Ersmark, den globala gummitillverkande industrin med produktion av kvarninfodringar för gruvindustrin


Reglerna är enkla. Vi efterfrågar ett spel eller en annan kreativ produkt som knyter an till Metsos verksamhet och som antingen lämpar sig som utställningsmaterial för Exploratoriets innovativa miljöer eller kan användas i andra sammanhang. Ditt uppdrag blir att utmana din kreativa sida och bidra med din kunskap och expertis. En jury från Metso, Exploratoriet, Intersective Innovation och Arctic Game Lab utser vinnande grupper som får dela på en prissumma på 25 000 kronor. Ytterligare 25 000 kronor finns avsatta för vidareutveckling av det vinnande bidraget.


Juryn kommer bland annat att titta på slutproduktens allmänna innovationshöjd där det är avgörande att produkten går att sammankoppla till Metsos verksamhet samtidigt som det är fördelaktigt om den kan attrahera en bredare marknad. Såväl digitala som analoga lösningar är välkomna och vi söker därför deltagare med ett brett spann av kunskaper däribland kompetens inom digital tjänstenäring, kulturell och kreativ näring samt energi- och miljöteknik. Under Creative Game Challenge kommer du att arbeta i grupp tillsammans med kända och okända individer där era olika bakgrunder utgör de främsta framgångsfaktorerna detta eftersom de bästa idéerna uppkommer i skärningspunkter mellan olika kompetenser erfarenheter.


Juryn förbehåller sig rätten att begränsa prissumman om antalet bidrag blir väldigt få - eller om inlämnade bidrag ej uppfyller uppsatta kriterier.


Lör: 10.00-21.00 Sön: 10.00-17.00 - inlämning 15.00Vi bjuder på mat och övernattning. Liggunderlag och sovsäck måste ni ta med själva.

Meddela eventuell specialkost till josefin@skellefteasciencecity.seAnmälan sker via länken: https://www.eventbrite.com/e/creative-game-challenge-tickets-42343592826


Sista anmälningsdag är 2018-03-16.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla